A Momentum nekiment Márki-Zay Péternek, letiltotta a tagjai közreműködését.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom egy civil szervezet, melynek kezdeményezője és elnöke Márki-Zay Péter. 2018 nivemberében azzal a céllal indította a hódmezővásárhelyi polgármester a mozgalmat, hogy az minden választókörzetben megvalósítsa az ellenzéki összefogást oly módon, hogy választások alkalmával a kormánypárt jelöltjével szemben egyetlen ellenzéki jelölt induljon. A Momentumnál viszont most eldöntötték,

a Momentum tagjai, nem lehetnek tagok a Mindenki Magyarországa Mozgalomban,

mert az szerintük szintén politikai szervezetnek tekinthető, így összeférhetetlenség áll fenn. Mindezt testületi szinten tették meg, a párt etikai és felügyelőbizottsága hozta meg a határozatot, egy tag beadványára válaszul.

A döntés azonban kissé elhamarkodottnak tűnik, és további számos kérdést és konfliktust fog generálni. Ugyanis, több helyen az országban, hasonló civil szervezeti ernyő alatt indultak a pártok az önkormányzati választáson, sok helyen sikeresen is. Egyértelmű, hogy ezek a civil szervezetek, mivel részt vesznek a helyi politizálásban, szintén politikai szervezetnek tekinthetőek.

Kérdés, hogy a Momentum ezeket a helyi összefogásokat is meg akarja-e a jövőben torpedózni,

vagy ahol ebből haszna van, ott becsukja a szemét, ahol pedig vetélytársat lát, onnan kitiltja a tagjait. Mindenesetre nem tűnik sem demokratikusnak, sem etikusnak ez a fajta magatartás, a Fidesznek viszont igencsak jól jött ez a lépés az elvesztett önkormányzati választás után.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!