Matolcsy támadása Orbán ellen: a Fidesz miatt drágák a lakások!

Forrás: nol.hu

Orbán megállíthatatlanul csúszik lefelé a lejtőn. Legyőzhetetlenségének mítosza teljesen eltűnt, pártja zúgolódik, egymás után veszíti el az időközi választásokat a Fidesz, de most egy olyan embere támadta be a kormányfő politikáját, akiről ezt senki sem gondolta volna.

Már Matolcsy György is durván nekiment Orbán politikájának! A jegybankelnök szerint a Fidesz miatt drágák a lakások!

A Magyar Nemzeti Bank elnöke a novekedes.hu-ra írt cikkében arról ír, hogy a Fidesz kormány 2014-ben elindított lakáspolitikája már indulásakor több sebből vérzett, mivel kizárólag a keresletet erősítette, a kínálatot nem, ráadásul nem volt felelős állami gazdája, sem megvitatott és kiérlelt stratégiája és féloldalas eszközöket alkalmazott. Az intézkedéseket nem hangolták össze a területpolitikával, a közlekedési fejlesztésekkel, az építőipar és az építőanyag-ipar beruházásaival, valamint a szakképzéssel. Matolcsy szerint a Fidesz lakáspolitikája nem zöld, csak a tulajdonszerzést tartja megoldásnak és nem ad esélyt a bérlésnek, valamint nem vett figyelembe egyetlen jó nemzetközi példát sem.

Matolcsy György nyíltan leírja: „A kudarc egyértelmű.”

A jegybankelnök még azt is hozzáteszi, hogy a Fidesz által létrehozott lakáspolitikai és ingatlanpiaci helyzet egyenesen fenntarthatatlan. Az ugyanis, hogy kizárólag csak a kevés lakás mellett csak a keresletet élénkítették, oda vezetett, hogy

2014 óta országosan 104 százalékkal, Budapesten pedig 184 százalékkal nőttek a lakásárak. És ezért Matolcsy szerint a Fidesz a felelős!

Kíváncsian várjuk, vajon mit szól ehhez Orbán Viktor, aki ennél sokkal kisebb kritikákat sem szokott elviselni a saját embereitől…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!