Orbán lejáratta magát – Válaszolt a kérdésekre és most a pártja próbálja kimagyarázni a szavait

Orbán Viktor csütörtökön tartotta “évindító” sajtótájékoztatóját, ami már a nevében is meghökentő lehet, mivel Orbán nem az a fajta miniszterelnök, aki egy évben többször is kiáll a kamerák elé nyilatkozni.

Végül több kérdésre is válaszolt, de az egyik fontos témában kicsit elszaladt vele a ló,

amiért most az igazságügyi minisztérium államtitkárának kell magyarázkodnia

– közölte a 444.hu.

“Elítélt bűnözőknek fizetünk azért, mert a fogva tartás nem volt megfelelő?” – tette fel magának a költői kérdést Orbán, majd kijelentette, hogy

“tegnap konzultáltam is az igazságügyi miniszter asszonnyal, mondtam egy fillért ne fizessünk”.

Az RTL Híradó megkeresésére végül Völner Pál reagált, aki elmondta: “a miniszterelnök úr úgy értette, hogy az Európában kialakult keretrendszert kell felülvizsgálnunk, és ezek alapján ne fizessünk, hanem alkossunk új keretrendszert”.

Tehát az államtitkár magyarázata szerint Orbán csak azt mondta, hogy a mostani gyakorlat nem megfelelő, így azt újra kell szabályozni. Igenám, csak azt a “keretrendszert” amelyől Völner beszélt, azt a Fidesz-kormány alkotta meg és fogadta el kétharmados kormánytöbbséggel – közölte Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bíróság társelnöke, majd hozzátette:

A kártérítéseket megítélő jogerős ítéleteket is a magyar bíróságok hozták,

így kár az Európai keretrendszert hibáztatni azért, amit a magyar jogalkotók hibáztak el.

Orbán kijelentései miatt, melyeket az évindító sajtótájékoztatón tett, a Demokratikus Koalíció feljelentette a miniszterelnököt, mivel ha végrehajtják mindazt, amit mondott, akkor hivatali visszaélést követ majd el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!