Mutatjuk, mit tart fontosabbnak a kormány, az emberek megfelelő ellátása helyett

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

A kormány mostani döntése arra enged következtetni, hogy kezdik meghatározni az elkövetkező évek irányvonalát. Eszerint nem a kórházak fejlesztésére szánják a pénzt, vagy például a Lánchíd felújítására, hanem a sportra.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár bejelentette, hogy több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre a kormány.

Orbán pedig korábban kijelentette, hogy mindaddig nem lesznek fejlesztve a kórházak, míg nem lesz kifestve az összes váróterem és közösségi helység az intézményekben. Tehát se új CT vagy MR berendezés nem lesz a kórházakban, de a daganatos betegségek kezelésére használt gyógyszerek se.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban pedig a kormány kijelentette, hogy nem adnak több pénzt a fővárosnak annál, mint amennyit még Tarlós Istvánnal, a korábbi főpolgármesterrel megbeszéltek. Szerintük nem a szándék nincs meg rá, csak nincs több pénz ilyen dolgokra. Így pedig egyelőre úgy tűnik, nem lesz felújítva a híd, mely igencsak rossz állapotban van.

Az olimpiára való felkészülési többlettámogatás mellett az államtitkár azt is közölte, hogy

több mint 100 millió forinttal emelték meg a doppingellenes feladatokra fordítható összeg keretét.

A sport továbbra is nemzetstratégiai ágazat, a célok pedig változatlanok: minden gyermek sportoljon, ehhez legyenek megfelelő színvonalú sportlétesítmények, illetve ebben az évben is minél több kiemelkedő sporteseménynek adjon otthont Magyarország” – jelentette ki az államtitkár.

Szabó szerint azért született meg a kormány döntése arról, hogy többlettámogatást nyújtanak az olimpiai felkészülésre, hogy a versenyzőknek és az őket felkészítő szakembereknek kizárólag csak az előttük álló feladatokra kelljen koncentrálniuk.

Tehát, a kormánynak fontosabb az a célkitűzés, hogy sportnemzet legynk, mint az, hogy megfelelő, európai szintű ellátást tudjanak nyújtani a kórházak az országban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!