Hiába hazudozik az államtitkár – ezzel hivatalosan is életbe lépett a cenzúra Magyarországon

Az egy dolog, hogy Orbán Viktor évente csak egyszer mer kiállni a sajtó elé, ezt a gyávaságot már megszoktuk tőle. Nem mer belemenni semmilyen rázós helyzetbe, nehogy kiderüljön, hogy a király meztelen.

De ezt a komédiát még sikerült megtetézni azzal is, hogy igencsak megszűrték, hogy melyik médium újságíróját engedik be erre a felemelő eseményre. nem jutottak be az eseményre a Direkt36 és az Átlátszó munkatársai, távol kellett maradnia a Mércének és az Alfahírnek, a 168 Óra és a 24.hu pedig meghívót sem kapott. Kovács Zoltán pedig amikor ezt számonkérték rajta a 24.hu munkatársai,

azt hazudta, hogy csak azért nem vettek részt, mert elkéstek!

A 24.hu azonban közzé tette a tényeket, őket idézzük:

  1. “Kollégáink már negyed tizenegy előtt a helyszínre érkeztek. Fotós kollégánk például az AFP munkatársával egyszerre lépett a regisztrációs helyre, a másik fotóriporter bemehetett, ahogyan a Magyar Nemzet utána érkező munkatársa is.”
  2. “Annak ellenére, hogy ismételjük el: a legnagyobb magyar újságok egyike nem kapott meghívót a miniszterelnök sajtótájékoztatóra.”
  3. “Telefonon sem hívták munkatársainkat, miközben az Index megírta: „Az Index ott van az eseményen, tudósítónkat pár napja telefonon értesítették, hogy milyen mobilszámon tudunk regisztrálni.” Ebből világos, hogy azokat nem hívták a kormány kommunikációs felelősei, akiket nem szerettek volna a rendezvényen látni.”
  4. “Ennek ellenére a múlt évi protokoll szerint megpróbáltunk írásban regisztrálni, ám január 7-i levelünkre semmilyen választ nem kaptunk.”

Egy másik nagy hírportál, a 444.hu ugyan ott lehetett a sajtótájékoztatón, azonban időhiányában sem ők, sem többen mások már nem tudták feltenni a kérdéseiket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!