Tele pofával sorosozik Orbán az év egyetlen sajtótájékoztatóján – élő

Épp zajlik az év egyetlen kormányinfója, amelyen az újságírók szabadon kérdezhetik Orbán Viktort. Orbán azzal kezdte a tájékoztatót, hogy elmondta a szerdai kormányülésen született döntéseket. A következő bejelentéseket tette:

  • Az Irakban állomásozó magyar katonák biztonságban vannak, a helyszínre kivezényeltek egy magasrangú tisztet, hogy átvegye a csapatok irányítását. Orbán szerint csak akkor evakuálják a katonákat, ha az iraki kormány felmondja a magyarokkal kötött szerződését.
  • A Frontex álláspontjával ellentétben – miszerint 2013 óta nem látott módon csökkent a migrációs nyomás Európában – azt próbálta elhitetni a publikummal, hogy a Törökországra nehezedő nyomás miatt a balkáni útvonal újra veszélyben van.
  • Orbán azt is állította, hogy szerinte 2010-es meghirdetése óta beérett a keleti nyitás, ez magyarázza szerinte, hogy 2019-ben olyan magas volt a hazai beruházások aránya, mint soha korábban (1700 milliárd forint).
  • Az egészségügyre áttérve bejelentette, hogy 2020-ban a kormányzat fel kívánja újítani az összes rendelőt és kórtermet az országban, a kórházak eladósodottságát pedig fel kívánja számolni.
  • Klímaügyben nem kevesebbet állított, minthogy Magyarország klímabajnok, szerinte a területen Németországot, Hollandiát és Ausztriát is megelőzzük. 2050-re Orbán szerint az is lehetséges, hogy klímasemlegessé tegyük Magyarországot.

A tájékoztató második felén rátértek a kérdésekre: ekkora Orbán szemlátomást már fellazult kicsit, és egyből sikerült is kimutatnia a foga fehérjét. Rögtön az első kérdésre, ami természetesen a fideszes köztévéé volt –

tele pofával elkezdett sorosozni.

Az M1-es propagandista azzal kérdezett alá Orbánnak, hogy mit szól ahhoz, hogy Franz Timmermans találkozott a Nyílt Társadalom Alapítvány vezetőjével. A kormányfő azzal felelt, hogy szerinte ma a “Soros-klán” behálózza Európát, ezt a legtöbb ország nem teszi szóvá, de Magyarország igen.

„Univerzum, hálózat, erőcsoport, háttérhatalom”

– ilyen szavakkal jellemezte európai szövetségeseinket Magyarország kormányfője.

A vérlázító kijelentések mellett érdekesség viszont, hogy megfigyelhető volt egyféle kettősség is a kommunikáció szélsőségessége tekintetében. Az arra vonatkozó kérdésekre, hogy az önkormányzati választás óta egyre több kritikát kapott a Fidesz, és az emberek besokalltak a kormányzat arrogáns hatalomgyakorlási stílusától, Orbán mérsékeltebb hangot próbált megütni, és tőle szokatlanul olyanokat mondott, hogy “nem lehet folyamatos kampányban élni”, és ideje lenne visszatérni a “normális kormányzati működéshez”, és ehhez

“új kommunikációra is szükség lesz”.

Hát, nem tudjuk Orbán hogy van vele, de szerintünk a tele pofával való sorosozással azért ez nehezen fog menni, persze az is elképzelhető, hogy csak holnaptól tervezi az említett változtatásokat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!