Életmentéshez hívták, de helyette kampány videót forgatott a Fidesz győri jelöltje!

Életmentés közben leállt egy kicsit kampányolni a Fidesz győri polgármesterjelöltje. Dézsi Csabát január 4-én hajnalban riasztották egy szívinfarktusos beteghez, de ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban sietett volna az életveszélyben lévő emberhez,

a Fidesz jelöltje orvosként az autójából kiszállva nem a beteghez sietett, hanem leállt videót készíteni arról, hogy ő milyen önfeláldozó.

Egy szívinfarktus esetén mindenki tudja, hogy a gyors segítség mindennél fontosabb, olykor fél perc is számít. Dézsi Csaba azonban nyugodtan ácsorgott a kocsija mellett, miközben saját magát fényezte: „Szombat reggel hat óra van, és éppen most parkoltam le ide a saját parkolómba, mert jött egy szívinfarktus, és ilyenkor, amikor a város alszik, és a sürgősségin is nagy nyugalom van és csönd, jövök, és megint csak megmentjük egy ember életét”

Mivel a kardiológus főorvos korábban soha nem készített magáról ilyen videót, mindenki számára világos, hogy a Fidesz győri polgármester-jelöltjeként a január 26-i választásra próbálta magát népszerűsíteni. A videót felfedező Népszava szerette volna megtudni, hogy a fideszes polgármester-jelölt orvos vajon akkor is elkészítette volna a videót, ha épp nincs kampányidőszak, de Dézsi titkárnőjétől csak egy visszahívási ígéretet kaptak. Pedig érdekes lenne megtudni, vajon

miért videózza magát egy orvos ahelyett, hogy a szívinfarktusos beteghez sietne? Nem ellentétes ez az esküjével?

Persze, Dézsi Csaba biztos megmagyarázza, hogy az a fél perc valójában nem is számított, de az igazság az, hogy a videó készítésekor ő még egyáltalán nem tudhatta, milyen állapotban van a beteg! És egyáltalán: mennyire etikus az, hogy egy orvos egy infarktusos embert használ fel saját önfényezéséhez úgy, hogy ezzel a késlekedéssel a beteg életét veszélyezteti?

És persze a végén marad még egy nagyon fontos kérdés:

Rá lehet-e bízni a győri emberek életét egy olyan orvosra, akinek fontosabb egy kampányvideó, mint a betege?

A videót egyébként a fideszes hívek lelkesen terjesztik és méltatják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!