Súlyos kijelentést tett a kormánybiztos – Egy éve maradt a Fidesznek

Fotó: Vajda József/ Vajda József

A legutóbbi önkormányzati választás hideg zuhanyként érte a Fideszt. Nem számítottak arra, hogy az ellenzéki összefogás ilyen sikereket érhet el, nem készültek fel rá, hogy egy az egy ellen kell megküzdeniük az ellenzéki pártokkal. Tehát az eddig jól bevált stratégia nem működik tovább, de egyes kormánypárti politikusok szerint a változás folyamata a párton belül még nem indult el.

Navracsics Tibor az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos az N1TV-nek elmondta:

a következő egy évben fog eldőlni, hogy a Fideszre és a kormányra milyen sors vár, ez pedig leginkább azon fog múlni, hogy képesek lesznek-e a korrekcióra.

A kormánybiztos is azt emelte ki a Fidesz valóságérzékelési problémájaként, hogy az önkormányzati választás váratlan eseményeket gördített a párt elé, ennek egyik példájaként Budapestet említette, amit szinte teljes egészében elbuktak, majd hozzátette:

a Fidesznek egy éve van arra, hogy megszólítsa azokat, akik eddig nem a Fideszre szavaztak.

A volt igazságügyi miniszter és EU-s biztos arra is reagált, hogy Török Gábor politológus őt is a párt belső ellenzékeként említette ki, úgy, mint ahogy Lázár Jánost is. Szerinte azért tűnhet így, mivel ahogy “azt mindenki tudja”, az ő gondolkodásmódja nem “a mostani Fidesz főáramához tartozik”, így sokan belső ellenzékit látnak benne.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!