Rakétákat lőtt ki több amerikai támaszpontra Irán

Cikkünk frissül…

Külföldi források megerősítették, hogy

rakétás támadás ért több amerikai támaszpontot Irakban.

A támadást azonnal magára vállalta az Iráni Forradalmi Gárda. A rakétákat Kaszim Szulejmáni múlt csütörtöki meggyilkolása miatt indították el.

A helyzetről értesítették Donald Trump amerikai elnököt is, aki nemzetbiztonsági stábjával szorosan követi az eseményeket.

FRISSÍTÉS:

Az egyik megtámadott helyszín Erbílben volt, itt teljesítenek szolgálatot a magyar katonák is. Ezen a helyen szerencsére nem sérült meg senki. Eredetileg arról érkeztek hírek, hogy az ain al-aszadi légitámaszpontot ért támadásban egy iraki tiszt meghalt, többen pedig megsebesültek, de ezt később más források viszont cáfolták a CNN-nek, biztosat egyelőre nem tudni.

FRISSÍTÉS 2:

Az iráni külügyminiszter reagált a támadásra. Azt mondta, Irán csupán az ENSZ alapokmányának 51. cikkelye szerint járt el, mely szerint önvédelmi akciót hajthat végre, ha hadseregének vezetőit támadás éri. Hangsúlyozta, hogy az országnak nem áll szándékában kiterjeszteni a háborút.

FRISSÍTÉS 3:

Donald Trump Twitteren reagált az eseményekre. Egyelőre mindenkit nyugalomra intett. Elismerte, hogy támadások történtek, majd azt írta, hogy “de minden rendben, mert az Egyesült Államoknak van a legerősebb hadereje a világon”. Reggelre további nyilatkozatokat ígért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!