Orbán megkapta az első pofont: kitört a háborúskodás a Fideszben

Kiéleződni látszik a konfliktus a Fideszben, mióta a napokban az elégedetlenkedők élére állva Lázár János változásokat kezdett szorgalmazni a párt vezetésében. Nem segített a feszültség csillapításában Navracsics Tibor sem, aki ma reggel már azt is kijelentette, hogyha nem változtat a kormány az irányvonalán,

könnyen lehet, hogy már egy éve sincs hátra.

Miután a kormánypártok hosszú ideje már kizárólag Orbán egyszemélyi irányítása alatt állnak, nehéz úgy értelmezni a kritikákat, hogy azok nem a miniszterelnök személyének szólnak. Megérezhette Deutsch Tamás, Orbán egyik legrégebbi zászlóvivője is, hogy baj van, mert azonnal reagált Navracsics szavaira. A fideszes képviselő gúnyosan azzal próbálta elnémítani a kormányfő éledő belső ellenzékét, hogy azt írta, idézzük:

„Én nagyon karmolom a korábbi üzengetős helyett a sejtelmes, szomorú, kicsit sértett, kényszeredetten mosolygó és nagyon okos, de titokzatos új Navracsics Tibor szerepet.”

Bár a gúnyból elsőre úgy tűnhet, mintha Deutsch nem aggódna a kritikák miatt, gyors reakciója azért mégiscsak arról árulkodik, hogy igenis komolynak érzi a fenyegetést, amit azok jelenthetnek. Egyet biztosan tudunk: a szokásos felsőbbrendűsködéssel és néhány gúnyos mondattal már nem fogja tudni rövidre zárni a pártban zajló feszültségeket.

Deutsch Facebook-bejegyzését itt kommentelhetik:

Én nagyon karmolom a korábbi üzengetős (ld. a 2017-es Junckerrel közös Navra cikket…

Gepostet von Deutsch Tamás am Mittwoch, 8. Januar 2020

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!