Miközben magyarokat bombáznak Irakban, a KDNP zászlót bontott – a Netflix ellen

Miközben évtizede nem látott háborús konfliktus robbant ki az éjjel a Közel-Keleten, és Irán tűzesőjébe magyar katonák is belekeveredhettek (egyelőre szerencsére nem érkezett sérültről hír), a KDNP megtalálta a pillanat prioritását, és zászlót bontott, kapaszkodjanak meg, nem más, mint

a Netflix ellen.

Rétvári Bence azért találta meg a streaming-szolgáltatót magának, mert az egy olyan filmet tett elérhetővé a tartalmai között, ami állítása szerint “gyalázza a kereszténységet”. Ezt arra alapozta, hogy az érintett filmben (A Krisztus első megkísértésében) Jézust homoszexuálisként ábrázolták (az nem zavarta a legendásan jó humorú kereszténydemokratát, hogy egy filmszatíráról van szó). Rétvári a következő felháborodott közleményt tette közzé:

„2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára.

A kereszténységből – csakúgy, ahogy bármely más vallásból – nem űzhető gúny, hiszen az más emberek vallásszabadságát, emberi méltóságát sérti. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a Netflix. A cég által forgalmazott film direkt provokáció, a keresztényeket és a kereszténységet gyalázó alkotás.

Már közel másfél millió ember írta alá személyesen azt a petíciót, mely így fogalmaz: „Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!”

Ha Netflixnek értelmezhető fogalom a tolerancia, ha számít emberek milliói vallási meggyőződésének durva megsértése, akkor azonnal törölje a magyar műsorkínálatából keresztényeket sértő botrányfilmet!”

Kétségkívül nehéz ehhez mit hozzáfűzni, úgyhogy inkább meg sem próbálkoznánk vele. Egy rövid kérdés azért még így is kikívánkozik:

tessenek mondani, ez már az a rész, amikor a kormány visszaszerzi a fiatalok támogatását?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!