Légitámadás érte a magyar katonák iraki állomáshelyét is

Cikkünk frissül…

Mint megírtuk, rakétás támadássorozat ért az éjjel több amerikai támaszpontot Irakban. Az egyik ilyen volt Erbíl, ami magyar szempontból azért érdekes, mert

ez az a helyszín, ahol az Irakban szolgálatot teljesítő több mint 200 magyar katona állomásozik.

A hírek szerint az erbíli támadásban szerencsére nem sérült meg senki, arról viszont ellentmondásos információk láttak napvilágot, hogy ez a többi támadás helyszínén is ilyen szerencsésen alakult-e (egyes hírek szerint pl. az ain al-aszadi légitámaszponton egy iraki tiszt életét vesztette). Még a hétvégén írtunk róla, hogy az ügyben a DK soron kívül kezdeményezte a honvédelmi bizottság összehívását. A párt jelezte: ki szeretné vizsgálni, hogy biztonságban vannak-e a kint szolgáló magyarok. A honvédelmi miniszter hétfőn az M1-nek az ügyben azt nyilatkozta: folyamatosan monitorozzák az eseményeket, és fel vannak készülve minden eshetőségre.

FRISSÍTÉS:

Szijjártó Péter szerdai azonnali sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

“jól vannak” az Irakban szolgáló katonáink, a Honvédelmi Minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket.

A külügyminiszter szerint az erbíli magyar főkonzulátus munkatársai sem sérültek meg, az ő biztonsági helyzetüket is folyamatosan elemzik. Azt, hogy pontosan milyen óvintézkedéseket tettek meg az érdekükben, nem részletezte. Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!