Gyökeres fordulat, vagy csak újabb pávatánc? Orbán kijelölte az új irányt

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A romániai forradalom temesvári kitörésének 30. évfordulója alkalmából, a bánsági városban rendezett gálaesten mondott beszédet Orbán Viktor. A beszéd önmagában persze lehetett volna egy, átlagos közhelyekkel megtűzdelt protokoll beszéd is, de úgy tűnik Orbán másképp döntött. Persze a beszédet a román-magyar együttműködési lehetőségekre fűzte fel, de ennek kapcsán tartalmazott néhány olyan elemet,

amely gyökeresen eltér a kormány eddigi irányától.

“Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni … ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is.”

Eddig éppen ennek az ellenkezőjére láttunk törekvéseket, gyakorlatilag a magyar munkások lebutítására törekedett a kormányzat, kiherélve a szakmunkásképzét, gyakorlatilag összeszerelő robotokká silányította a magyar melósokat, a nyugati autógyárak összeszerelő csarnokává változtatva Magyarországot. Közben, óriási eszközöket vett el a felsőoktatástól, nemrégen pedig a Magyar Tudományos Akadémiát nyírbálták meg. Ebből bizony így nem lesz korszerű technológia.

“A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja élvezni. [Magyarország]”

Mindennek ellentmod az, hogy a mai napig folyamatosan érkezik az országba a horvát és szlovén szennyvíziszap, hogy az állam most vásárolja vissza Mészáros Lőrinctől a visontai erőművet, miközben alig tesz valamit a megújuló energiahordozók használatáért. A környzetvédelem eddig nem volt a Fidesz erőssége, hiába küldték előre ezen a területen erőlködni Áder Jánost.

“ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal.”

Szavakban mindig is haza akarta csábítani a kormány a külföldön dolgozókat, de az mindig csak a szavak szintjén volt, érdemi lépések nem történtek. Ha történtek volna, akkor minimum az orvos és ápolóhiány lenne kisebb az országban. Orbán azt nem veszi figyelembe, hogy sokakat már nem a magasabb fizetés tart külföldön, hanem a nyugodtabb és rendezettebb közállapotok, a jól működő állam. A hazatérés legnagyobb akadálya sokaknál maga OrbánViktor. A Nyugat-Európából érkező vendégmunkásokat pedig tekintsük egyszerűen Orbán Viktor humorista munkássága részének.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!