Gyanús ügyleteket leplezett le a főpolgármester-helyettes – Komoly vizsgálat várható

Azt már megszokhattuk, hogy sokszor értelmetlennek tűnő tanulmányokra szórják el a közpénzt, de amit Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz korábbi elnökének végelszámolás alatt álló cége, az Axilior Kft. csinált, az minden határon túlmegy.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes hozott nyilvánosságra néhány számlát a korábbi városvezetés idejéből, melyek között voltak olyanok, amiket az Axilior Kft. állított ki a Főkert számára, egyenként nettó hárommillió forintról.

Ezek értelmetlen közvélemény-kutatásokról, a közparkok látogatásának szokásairól szóltak, tehát több mint 3 millió forintért megtudhattuk, hogy

A parklátogatások céljaként a kimagasló többség (84 százalék) a sétálást, pihenést jelölte meg, a következő leggyakrabban említett látogatási cél a másokkal való találkozás és a rendezvényre járás (23-23 százalék). A Parklátogatók 12 százaléka sportolni jár a parkokba. Futnak (64 százalék), kerékpároznak (39 százalék), labdajátékokat játszanak (13 százalék) és tornáznak (12 százalék). A leginkább futásra használt park (7 százalék) a Feneketlen-tó, míg kerékpározásra a Szent István park (51 százalék) és a Hajógyári-sziget (50 százalék). Érdekes, hogy jógázni leginkább a Vérmezőn (28 százalék) és a Városmajorban szoktak.

A tanulmány olyan súlyos problémákra is rávilágít, mint például arra, hogy a parkba járók leginkább a nyilvános vécéket hiányolják, bár ezt szerintem tanulmány nélkül is meg lehet mondani, mint ahogy azt is, hogy sétálni járnak leginkább az emberek a parkokba.

A drága közvéleménykutatás azt is kikutatta, hogy sokan panaszkodnak a hajléktalanokra, majd felidézik a kormány retorikáját:

“a közterületeken életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanok egész Budapesten komoly problémát jelentenek” és ők “nem valók a parkokba”.

Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz korábbi elnöke nem reagált a Népszava megkeresésére, Tüttő Kata pedig kijelentette, hogy az ügyet a Főkert felügyelőbizottsága fogja kivizsgálni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!