Orbán megfutamodott – Karácsony Gergely sarokba szorította

Se sajtótájékoztató, se kormányinfó, se Magyar Nemzet vezércikk, de még egy MTVA híradó sem említette meg, csak a Magyar Közlönbyen jelent meg, hogy

Orbán meghátrált karácsony Gergely elől,

és a kormány elfogadta a fővárosi közgyűlés feltételeit a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésével kapcsolatban! A határozatban az áll, hogy a kormány áttekintette a közgyűlés javaslatait, és rádöbbentek, hogy tulajdonképpen ők is pont ugyanezeket akarták eddig is, így semmi akadálya nincs a 2023-as esemény megrendezésének.

Itt egy lista, amiről most azt állítják, hogy ők is ezt akarták, és nem Karácsony Gergely főpolgármester nyomásának engedtek:

  • Az elkövetkező öt évben az Orbán-kormány költsön 50 milliárd forintot a budapesti járóbeteg- és szakellátásra. Karácsony Gergely szerint budapestiek életének ezreit lehetne megmenteni, ha elég képalkotó berendezés állna rendelkezésre az egészségügyi intézményekben.
  • A stadion megépítésével együtt kezdődjön el a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő Program beindítása. A főpolgármester Budapest új tüdejét, egy új Városliget kialakítását tervezi.
  • Karácsony Gergely olyan beruházást szeretne, ami nemcsak az élsportot szolgálja, hanem ami tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott lesz.
  • Minden szerződés legyen nyilvános, a lehető legátláthatóbb módon költsék el a pénzt.

A főpolgármester azt is kérte, hogy minderről még idén szülessen kormányhatározat, ez jelent meg most a Magyar Közlönyben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!