Nincs tovább – Orbán terve megbukott és teljesen elszigetelődött a Fidesz

Hatalmasat bukott a Fidesz az Európai Unóban, teljesen elszigetelődtek, aminek következményeképp Magyarország várhatóan nem tud majd érdemben beleszólni az unió jövöjét meghatározó kérdésekbe – fejtette ki véleményét Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti (EP-) képviselője.

Az ellenzéki politikus kifejtette továbbá azt is, hogy Orbán nagy reményeket fűzött az EU-ellenes erők előretöréséhez, ezt a politikai nézetet határozta meg irányvonalként, és ebbe az irányba alakított ki szövetségeket, ám a várt áttörés nem jött el az idei EP-választáson. Ennek következtében a Fidesz szövetségesi pozíciói jelentősen gyengültek, januárban pedig akár még az is előfordulhat, hogy az Európai Néppárt is kitaszítja magából a magyar kormánypártot.

Úgy fogalmazott “a Fidesz felelőtlen politizálásával eljátssza az uniós tagság jelentette előnyöket, és ezzel veszélyezteti Magyarország felzárkózásának esélyét.”

Gyöngyösi szerint, a jogállamisági kritériumokhoz kötött uniós támogatások egyik legnagyobb vesztese Magyarország lenne, ha pedig ez bekövetkezne, Orbán akár még Magyarország Európai Unión kívüli létét is meglebegtethetné.

A politikus hangsúlyozta, a Fidesz teljes Unión belüli elszigetelődése azért is szomorú, mert az EU új vezetése most készül olyan fontos döntéseket hozni, mint például a szociális pillér létrehozása, közös klímastratégia, valamint a Kínával és az Egyesült Államokkal való kereskedelmi feltételek, és ezzel, hogy Orbán kigolyózta magát a középmezőnyből, ezekbe szinte semmi beleszólása nincs.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!