Szembesítették őket a tettükkel – embertelen amit tettek

Forrás: MTI

Karácsonyi üdvözlő képeslapokon üzentek a hajléktalanok az alkotmánybíróknak az őket diszkrimináló törvény miatt. A képeslapok azért születtek, mert az alkotmánybíróság jóváhagyta, hogy a hajléktalanság büntetése nem alkotmányellenes. Többen felajánlották a bíráknak, hogy szívesen körbevezetnék a hajléktalan ellátásban őket, hogy megismerjék a valóságot. A képeslapokat már meg kellett kapnia a címzetteknek, válasz azonban egyelőre nem érkezett rájuk.

Az akcióban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Helsinki Bizottság és  az Utcajogász Egyesület segítette a hajléktalanokat. Utóbbi azt mondja, nem hagyják annyiban, ha később sem érkezik válasz a képeslapokra. Azt szeretnék, ha az Alkotmánybíróság hatályon kívül helyezné a hajléktalan rendeletet. A legnagyobb felháborodást az alkotmánybíróságnak az érvelése keltette, miszerint

a nincstelenségre nincsen senkinek joga,

mintha a szegénység valami önként vállalt hobbi vagy szórakozás lenne! A legelkeserítőbb az egész ügyben, hogy nagyjából minden esetben ezt várhatjuk majd a fideszes pártkatonákkal feltöltött alkotmánybíróságtól: blőd, izzadságszagú érvelésekkel fogják védeni Orbán törvényeit.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!