Újabb lendületet kapott a közmédia – Hanyatló társadalomról és rettegésről számoltak be

Forrás: MTI

Tovább növeli az alaptalan félelmet az M1 Híradója azzal a legújabb riporttal, melyet a napokban adtak le. Ebben sikerült megszólaltatniuk egy német nőt, akit majdnem megerőszakoltak a migránsok, és ezért majdnem el is ment a rendőrségre feljelentést tenni, de aztán mégsem tette meg.

A nő kifejtette a riportban, hogy szörnyű állapotok uralkodnak Németországban, és, hogy ő ott állandó félelemben és rettegésben volt kénytelen élni, már attól is összerezzent, ha lépéseket hallott maga mögött az utcán.

A riportalany végül megelégelte az ottani állapotokat és inkább Magyarországra, a béke és a biztonság hazájába költözött,

majd a nő azt is hozzátette, hogy egyre több német gondolkozik azon, hogy ide költözzön – közölte a 444.hu.

Az M1 a riportban megszólaltatott egy másik hazánkba költözött németet is, aki korábban “személyi védelemmel foglalkozott”, a riport szerint most azonban már politikai és gazdasági elemző, és szerinte pedig Németország az “iszlamizálódás” irányába halad.

A riportalanyok által felvázolt sötét világképet azonban nem teljesen támasztják alá a statisztikai adatok.

Magyarországon és Németországban nagyjából azonos szinten mozog az erőszakos bűncselekmények száma százezer lakosra vetítve. Az utolsó közölt adatok alapján, a gyilkossági ráta Magyarországon 0,94 volt (2017), Németországban 1,18 (2016).

A szándékos emberölési esetek aránya azonban Magyarországon jelentősen magasabb volt (2,5/százezer lakos), mint a németeknél (1,0/százezer lakos). A Global Peace Index szerint, mely az egyes országokat rangsorolja biztonságosságuk szerint, a két ország szinte fej-fej mellett halad egymás mellett. A lista huszadik helyén Magyarország (1,54 Peace Index), míg a huszonegyedik helyén Németország található (1,547 Peace Index),

ez alapján pedig nem lehet azt mondani, hogy a németeknél hanyatlóban lenne a közbiztonság a migránsok miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!