Körvonalazódik a Fidesz bukása – Elindultak a lejtőn

Megjelent a Medián legfrissebb felmérése, melyből egyértelműen látni, sokat vesztett népszerűségéből a Fidesz. Az elmúlt időszak nagyon meggyengítette a kormánypártot, a rengeteg belső viszály, a szexbotrány és azok a korrupció gyanús esetek, melyekben a párt tagjai is érintettek,

ezek pedig sok szavazót elbizonytalanított mellőlük.

Hann Endre a Medián ügyvezető igazgatója elmondta az atv.hu-nak, hogy általában a magyar politikai erőviszonyok hosszútávon stabilnak bizonyulnak, most viszont valami olyan történt, amire senki sem számított. Jelentős, 7 százalékpontos visszaesést produkált a Fidesz, ami Hann szerint kimagaslónak számít, mivel a kormánypárt egy hónappal ezelőtt még 43 százalékon, míg most csak 36 százalékon áll.

Az felmérést végző cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez még nem minősül zuhanásnak, mivel még továbbra is a Fidesz vezeti a ranglistát, ám igen erőteljes visszaesés látható a párt támogatottságában.

Ez a folyamat pedig elindíthat valamit, akár további százalékpontokat is veszíthet a kormánypárt, ami pedig azt eredményezné, hogy egyre közelebb kerülne politikai ellenfeleihez.

Hann azt is megemlítette, hogy a mostani felmérés azt mutatta meg, mennyire elbizonytalanodtak a szavazók az önkormányzati választások után, amit minden párt másképp kommunikál.
Egyértelmű az is, hogy a legnagyobb vereséget a Fidesz szenvedte el a legutóbbi választáson, ahol szimbolikus területeket buktak el, a párt választói pedig most kezdik értelmezni, mit is jelent ez valójában.

“Ez egy kommunikációs csata is, mindenki próbálja azt kommunikálni, hogy győztek, de a Fidesz esetében nehéz.”

– magyarázta az elemző.

A felmérés szerint a második legerősebb párt továbbra is a DK, akiknek szavazótáborát még a Gréczy-ügy sem tudta eltántorítani. Hann hozzátette, hogy idén a legnagyobbat a Momentum menetelt, akik kimagaslóan megerősödtek, a Jobbik pedig stabilizálódni látszik a pártszakadás után.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!