Olyanra vetemedett Putyin, ami könnyen katasztrófához vezethet

A Putyin vezette Oroszország nem mondott le arról, hogy a világ meghatározó katonai ereje maradjon. Bár a hidegháború időszakához képest csökkent a katonai befolyása, ám elkezdték az elavult orosz technikát új fejlesztésekkel lecserélni, és Putyin tesz rőla, hogy ezt vetélytársai is megtudják, Oroszország folyamatosan erősíti katonai aktivitását, főleg az Atlanti-óceán északi részén és a Norvég-tengeren.

Október közepén olyan erős orosz aktivitást érzékeltek a NATO tengeri védelmi vonalaként számon tartott Grönland-Izland-Nagy-Britannia tengely térségében, amire a hidegháború óta nem volt példa,

egy egész tucat modern orosz tengeralattjáró lépte át ezt a vonalat nyugati irányban,

majd leereszkedtek mélytengeri szintre, és eltűntek a felderítők szeme elől! A NATO szakértői és elemzői először nem is akarták elhinni a saját felderítési adataikat, olyan nagyfokú volt a mozgás!

A legújabb moder orosz tengeralattjárók segítségével Putyin el akarja érni, hogy képes legyen a világ bármely pontjára csapást mérni. A Borej osztályú hadászati rakétahordozó tengeralattjárók például 16 darab interkontinentális rakétát tud kilőni, melyek mindegyike hat nukleáris fejjel szerelhető fel, melyek mindegyike tízszer nagyobb pusztítást végez, mint a Hirosimára ledobott amerikai atombomba.

A másik igencsak nem elhanyagolható veszély, hogy mára úgy tűnik, Oroszország képes elvágni az USA és Európa közötti internetes kommunikációt, melynek a kábelei ugyanezen a vonalon helyezkednek el a tengerfenéken. Csak egy megjegyzés: az oroszok a mai napig tanítják és gyakoroltatják a számítógépek és elektronikai eszközök nélküli közlési formákat, a zászlókkal és fényjelekkel való kommunikációt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!