Állami gigahitellel segítik ki Orbán Viktor vejét

Kép forrása: Facebook

A miniszterelnök vejének közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt. még 2016-ban szerezte meg magának a Vörösmarty tér mellett, a Vigadó közvetlen szomszédságában található épülettömböt, ami három, történelmileg teljesen elkülönülő, műemléki besorolás alatt álló ingatlanból tevődik össze – közölte a 24.hu.

Tiborcz István ezt az ingatlantömböt szeretné átalakítani egy ötcsillagos luxusszállodává,

melyre korábban a Takarékbank adott hitelt, ami Orbán Viktor barátjának, Mészáros Lőrincnek az érdekeltsége.

Úgy látszik a luxusszálló teljesen kimerítette Tiborcz pénztárcáját, mert egy december eleji hitelszerződésből kiderült, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank további 8,4 milliárd forintos kölcsönt biztosít a miniszterelnök vejének.

A lap megkeresésére az MFB nem válaszolt, azonban Tiborcz István cége elismerte, hogy hitelt kapnak az állami banktól. Mint írják:

“A Dorottya Investment Zrt. 2019. december 2-án írt alá hitelszerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel 8 424 048 398, azaz nyolcmilliárd-négyszázhuszonnégymillió-negyvennyolcezer-háromszázkilencvennyolc forint összegben. A hitelt a Dorottya Investment Zrt. a Budapest belvárosában folyamatban lévő komplex nagyberuházásának finanszírozására fordítja.”

A lap megjegyzi továbbá, hogy Tiborcz ingatlanbizniszét így már Mészáros és az állam közösen finanszírozza, amit az is bizonyít, hogy az MFB és a Takarékbank között biztosítékmegosztási megállapodás jött létre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!