Áder smitpál alá süllyedt erkölcsileg – kiérdemelte a gúnynevét

Áder János köztársasági elnök aláírógép szerdán elrendelte annak a törvénynek a kihirdetését, mely ellen mind a szakszervezetek, mind az Orvosi Kamara elnöke, mind Karácsony Gergely főpolgármester szót emeltek.

A törvény lehetővé teszi, hogy érvénytelenítik azoknak a tajszámát, akik három hónapig nem fizették be az egészségügyi szolgáltatási járulékukat, vagy nincs külön szerződésben foglalt befizetésük. Ez azzal jár, hogy

az illető ezt követően nem juthatna állami egészségügyi ellátáshoz,

vagy államilag támogatott gyógyszerhez, csak sürgősségi ellátásra jogosult. A tiltakozók nem a fizetés alól magukat kihúzók mellett érveltek, hanem számos olyan problémát és szakmai kérdést vetettek fel, amire a törvény nem nyújt megnyugtató választ. Ezekről a kérdésekről itt írtunk. Áder azonban most az aláírásnál is továbbment, és gyakorlatilag

szembeköpte az orvostársadalmat!

“Néhányan azt mondták a törvényről, hogy szégyenteljes. A törvény alapos áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik – különösen advent idején – indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben.” – írja kommentárjában. Ez még hagyján is lenne, ha csak a parlamentben, az ellenzék tiltakozott volna a törvény mostani és ilyenforma bevezetése ellen, és nem emelték volna fel a szavukat az orvos szakmai szervezetek is!

Emlékszünk rá, amikor a Fidesz nagyon hangosan hirdette, hogy az egészségügy nem üzlet? Lehet, ez az oka, hogy nagyívben tesznek rá, mert mint látjuk, a saját üzleteiket azért elegyengetik az állami pénzekkel!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!