Hihetetlen állami támogatással épít saját színházat a Fidesz-közeli zsidó kisegyház

Míg a kormány komoly változtatásokat vezetett be a színházak életébe, mely ellen több tüntetést is szerveztek és mely ellen ismert személyek is tiltakoztak, a kormány egy másik fontos döntést is hozott.

A Köves Slomó vezette Fidesz-közeli zsidó kisegyház, az EMIH, saját színházat építhet Józsefvárosban.

Erre a célra az egykori kerületi kommunista pártházat alakítják át, ezt saját weboldalán közölte az EMIH.

A Milton Házra keresztelt új színház építésére állami támogatást kap a zsidó kisegyház,

több mint 1,8 milliárd forintot,

abból az alapból, mely az előadóművészeti szervezetek többlettámogatására szolgál.

Ez a pénz azért is tűnik kifejezetten magas összegnek, mivel a főváros 11 másik színházának teljes éves állami támogatása idén mindössze 3,5 milliárd forint.

Az EMIH közlése szerint az új színházépületben lesz kortárs galéria, könyvtár, kisebb előadóterem valamint természetesen egy 200 fő befogadására képes korszerű színházterem is.

“A hitközség egy mindenki számára elérhető, minden felekezet számára nyitott, a zsidó kulturális gyökereket ápoló, de alapvetően színházszakmai alapon működő teátrumot szeretne életre kelteni, amely nem pusztán a sokszor belterjes, vallási kötődéssel rendelkező közönség, de a laikus, vagy egyenesen a vallási tartalomtól távolságtartó közönség számára egyaránt képes unikális komplex kulturális élményt nyújtani a budapesti kulturális piacon.” – áll az EMIH közleményében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!