Hatmilliót akart lenyúlni a leváltott fideszes, de nem engedték neki!

Fotó: MTI/Soós Lajos

Csaknem nyolcmillió forintot akart felvenni a ki nem vett szabadsága után az I. kerület leváltott fideszes polgármestere, de kiderült, hogy ez az összeg 6 millió forinttal több, mint amennyi jár neki. Nagy Gábor Tamásnak ugyanis nem 158, hanem 37 nap ki nem vett szabadsága volt, vagyis csak ennyi idő után kell számolni a számára kifizetendő pénzt. Ez úgy derült ki, hogy önkormányzat jegyzője felülvizsgálatot rendelt el a szabadság-nyilvántartásban, és megállapította, hogy

valaki plusz 121 nap szabadságot jóváírt a leköszönő fideszes polgármesternek!

Mindezt a kerület új, ellenzéki polgármestere tette közzé a Facebook oldalán. V. Naszályi Márta egy fényképet is mellékelt a hivatali szabadság-nyilvántartó rendszer számításairól, amiből világosan kiderül, hogy 2016. elején az átvitt és az új éves szabadság keretén felül „121 nap szabadság került be valahogyan a rendszerbe.”

⛱ Számos leköszönő polgármesterhez hasonlóan dr. Nagy Gábor Tamás szabadságának megváltása is kérdéseket vet föl. A…

Gepostet von V. Naszályi Márta polgármester am Sonntag, 15. Dezember 2019

Az új polgármester bejegyzésében kiemelte: „Fontos, hogy ha Nagy Gábor Tamást újraválasztják, ez a szabadság-megváltás akkor is járt volna, mivel az új polgármesteri ciklus új munkaviszonynak számít”.” A valóságban a fideszes polgármesternek a mindössze 37 nap ki nem vett szabadsága után csak 1 millió 762 ezer forint jár és a december 12-i közgyűlés ennek az összegnek a kifizetését fogadta el. V. Naszályi Márta szerint „ha a leköszönő polgármester vitatja a számítást, jogi úton megpróbálhatja érvényesíteni a véleményét.”

Azt még egyelőre

nem tudni, ki akarta meghamisítani a szabadsággal kapcsolatos adatokat, hogy a fideszes polgármester több pénzt kapjon.

Egyelőre arról nincs hír, hogy a polgármesteri hivatalban vizsgálják-e, hogy ki manipulálta a rendszert, illetve tesznek-e feljelentést a nyilvánvaló csalási kísérlet miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!