Hatmilliót akart lenyúlni a leváltott fideszes, de nem engedték neki!

Fotó: MTI/Soós Lajos

Csaknem nyolcmillió forintot akart felvenni a ki nem vett szabadsága után az I. kerület leváltott fideszes polgármestere, de kiderült, hogy ez az összeg 6 millió forinttal több, mint amennyi jár neki. Nagy Gábor Tamásnak ugyanis nem 158, hanem 37 nap ki nem vett szabadsága volt, vagyis csak ennyi idő után kell számolni a számára kifizetendő pénzt. Ez úgy derült ki, hogy önkormányzat jegyzője felülvizsgálatot rendelt el a szabadság-nyilvántartásban, és megállapította, hogy

valaki plusz 121 nap szabadságot jóváírt a leköszönő fideszes polgármesternek!

Mindezt a kerület új, ellenzéki polgármestere tette közzé a Facebook oldalán. V. Naszályi Márta egy fényképet is mellékelt a hivatali szabadság-nyilvántartó rendszer számításairól, amiből világosan kiderül, hogy 2016. elején az átvitt és az új éves szabadság keretén felül „121 nap szabadság került be valahogyan a rendszerbe.”

Az új polgármester bejegyzésében kiemelte: „Fontos, hogy ha Nagy Gábor Tamást újraválasztják, ez a szabadság-megváltás akkor is járt volna, mivel az új polgármesteri ciklus új munkaviszonynak számít”.” A valóságban a fideszes polgármesternek a mindössze 37 nap ki nem vett szabadsága után csak 1 millió 762 ezer forint jár és a december 12-i közgyűlés ennek az összegnek a kifizetését fogadta el. V. Naszályi Márta szerint „ha a leköszönő polgármester vitatja a számítást, jogi úton megpróbálhatja érvényesíteni a véleményét.”

Azt még egyelőre

nem tudni, ki akarta meghamisítani a szabadsággal kapcsolatos adatokat, hogy a fideszes polgármester több pénzt kapjon.

Egyelőre arról nincs hír, hogy a polgármesteri hivatalban vizsgálják-e, hogy ki manipulálta a rendszert, illetve tesznek-e feljelentést a nyilvánvaló csalási kísérlet miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!