Egykori minisztere figyelmeztette Orbánt: megbukik, ha erre nem figyel

Brüsszel, 2015. december 17. Orbán Viktor miniszterelnök a konzervatív Európai Néppárt, az EPP csúcsértekezletére érkezik, amelyet az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója elõtt tartanak 2015. december 17-én. (MTI/AP/Francois Walschaerts)

A 168 óra készített interjút Stumpf istvánnal, az első Orbán-kormány kancelláriaminiszterével, most leköszönő alkotmánybíróval. Stumpf amellett, hogy elismeri Orbán mostani politikájának jónéhány elemét, finom, de határozott utalásokat tesz arra nézve is, amit kritikusnak tart a mai Fidesz politikájában.

“Vészcsengő a Fidesz-kormányzat számára az önkormányzati választások kimenetele.”

– állítja Stumpf, hiszen “komoly elégedetlenséget érzékelek a konzervatív értelmiség egy részében, mondván, nagyon erősen háttérbe szorultak korábban fontosnak tartott értékek, a Fidesz helyi vezetői közül pedig sokan se mértéket, se mércét nem ismernek.”

Az egykori kancelláriaminiszter bár saját bevallása szerint az elmúlt időszakban nem foglalkozott a társadalom szerkezetátalakításával, de mégis úgy érzi, hogy a középrétegek megerősítése sikerült Orbánnak. Ennek ellenére ott a veszély, hogy ha ezek a rétegek szociálisan válságba kerülnek, mert rosszabbodik az ország gazdasági pozíciója, akkor az Orbán kormányzásának a végét is jelentheti.

“Érzek morális értelemben véve kormányváltó hangulatot, érzek ilyet a fiatalság körében.”

Ha a morális érzelmi, és az anyagi oldalon is kialakul ez a hangulat, akkor Orbánnak mennie kell, de ez egyenlőre nem következett be, mint ahogy az sem, hogy az ellenzék oldaláról valaki világos és elfogadható alternatívát nyújtson.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!