Kudarcot vallott a kormány – Nem tudnak végrehajtani “egy egyszerű informatikai műveletet”

Szél Bernadett független képviselő szerette volna megtudni, hogy milyen válaszok érkeztek a klímaváltozásra vonatkozó konzultációra, ezért pedig közérdekű adatigényléssel fordult az illetékes minisztériumhoz.

A független képviselő a konzultáció azon kérdésére lett volna csak kíváncsi, hogy Magyarország 2050-re érje-e el a klímasemlegességet. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pecsétes válasza szerint azonban

“a válaszok kiértékelése még folyamatban van.”

Szél ezen a válaszon felháborodott, ugyanis a konzultáció online zajlott, és mint azt a képviselő meg is jegyzi Facebook-posztjában, ennek eredményét a minisztériumnak azonnal kéne látnia, nincs semmi ördöngősség a kiértékelésben, mégis a minisztériumnak 18 nap sem volt elég hozzá.

“Én csak annak az eldöntendő kérdésnek az eredményeire kérdeztem rá, ami a 2050-re elérendő klímasemlegességre vonatkozott. Ennek eredményei azonnal láthatóak, semmiféle informatikai ördöngősség nincs a kiértékelésében.”

Bejegyzésében megjegyezte továbbá, hogy ezek szerint a klímakonzultáció kevésbé fontos a kormánynak, mint például a Soros-konzultáció volt, mivel a papír alapon beérkező válaszokat hamarabb tudták kiértékelni, mint az online érkezett válaszokat.

“Érdekes, hogy amikor sok milliárdból indított nemzeti konzultációról van szó, a papír alapon beérkező válaszokat nyakát törve értékeli a kormány:

a Soros-tervről tartott 2017-es konzultációnál 12 nap kellett ahhoz, hogy részeredményt hirdessenek.

Magam is láttam, mert odamentem: hegyekben álltak a visszaküldött levelek, teljes volt a káosz. Most, amikor tényleg lett volna tétje annak, hogy mit akar az ország, és eleve ezt képviselhette volna Orbán Viktor az uniós csúcson, nem siették el az adatok feldolgozását. Ami, ismétlem, egy egyszerű informatikai művelet.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!