Napvilágra került a Fidesz titka – Megpróbálták eltitkolni, de most minden kiderült!

Fotó: 24.hu

A frissen beszerzett honvédségi gépekkel utazott tavaly a miniszterelnök, melyek mellett mindig büszkén pózolt, ám mikor kiderült, hogy Orbán használja a gépeket, letiltották az internetes repülőgépfigyelő oldalakról, így egy ideig nem lehetett azok útvonalát nyomon követni. Az atlatszo.hu most mégis sikeresen kiderítette, hogy a gépek jártak azóta például Panamában, a Kanári-szigeteken és Dubajban is.

A két Airbus A319-es gépet, valamint a két Dassault Falcon 7x típusú gépet papíron a honvédség üzemelteti,

ezért a kormány nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem közöl adatokat az útjaikról.

Simicskó István, korábbi honvédelmi miniszter a gépek vásárlásáról azt mondta, hogy azok nem kormánygépek, hanem azokat a Magyar Honvédség vásárolta, így azok a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, melyeket a honvédség emberei fogják használni.
Az akkori tájékoztatásban nem győzték elégszer elmondani, hogy az utasszállító és luxus-gépek nem kormánygépek, ennek ellenére mint kiderült, mégis a kormány emberei használták.

Most a lap kitartó kutatásának köszönhetően kiderült, hogy az elmúlt másfél évben a Falcon típusú gépek jártak többek között Dubajban, Abu Dhabiban, Las Vegasban, Mexikóvárosban, Panamavárosban, Dohában, Máltán, Sevillában, Korzikán és a horvátországi Brac szigetén is.

Az Airbusok közül az egyik több napot töltött a Kanári-szigeten, két hete a görög Párosz szigetén járt, nyáron pedig kétszer is megfordult a spanyol tengerparton található Alicantében, de ezek a gépek is jártak több görög szigeten és Dubajban is.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, Dubajba például egy kiber-együttműködésről szóló tárgyalásra érkeztek a honvédségi gépekkel a honvédség emberei.

A miniszter arról azonban nem tudott tájékoztatást adni, hogy pontosan kik utaztak a repülőgéppel és arról sem, hogy mennyibe kerültek a repülőutak. Gulyás szerint erről a honvédség tudna felvilágosítást adni, ám az RTL Híradó megkeresésére tőlük nem érkezett válasz.

A minisztérium annyira próbálja rejtegetni a gépek pontos útvonalát és azt, hogy kik utaztak velük, hogy még a közérdekű adatigénylésre sem voltak hajlandóak elárulni az utazások részleteit.

Annyit közöltek mindössze, hogy állami vezetőket összesen 80 helyszínre utaztattak 2018 nyara és idén októbere között, a legolcsóbb út 1,2 millió forintba, míg a legdrágább 28,6 millióba került.

Vadai Ágnes ellenzéki képviselő szerint a kormánynak kötelessége lenne beszámolni részletesen az utakról, valamint meglepőnek találja, hogy a honvédség gépei turisztikai utakat is bonyolít, melyeken egzotikus ulticélokra viszik az állami vezetőket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!