Orbán végleg megtörte a demokráciát – A világhírű lap szerint is krízisben van Magyarország

A héten a fideszes többségű országgyűlés elfogadta az ellenzék, és a kulturális élet szereplői által sokat kritizált színháztörvényt. Ennek értelmében a jövőben a színházak vezetőinek kinevezéséről, külön meg kell majd állapodni a kormánnyal, azért, hogy az érintett intézmények ne essenek el a számukra fontos állami támogatástól.

Ez a törvény pedig egyértelmű támadás a magyar kultúra függetlensége ellen.

Ezen a véleményen van a világ egyik leghíresebb lapja, a “The Guardian” is, ami szerkesztőségi cikkében arról ír, hogy a Fidesz által elfogadott módosítást, demokráciai- és művészeti krízisnek tartja.

Az atv.hu közlése szerint, a neves külföldi lapban úgy fogalmaznak, hogy “Orbán Viktor új színházi törvénye nemcsak elveiben rossz, de rossz művészetet is termel majd ki”

A lap hozzáteszi, hogy

korábban épp Orbán Viktor vázolta fel azt, hogy a hosszan tartó politikai hatalomhoz, valamint rendszerépítéshez, elengedhetetlen elfoglalni a kulturális területet.

Kiemelik továbbá, hogy a mostani törvény a színházi életet foglalja el.

A Guardian szerint az is a jövőt vetíti már előre, hogy korábban az Opera műsoráról lekerült a világhírű Billy Elliot, miután a kormányhoz közeli sajtó azt a homoszexualitás reklámjának titulálta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!