Vigyázat – ön is érintett lehet! Több mint 1 millió embernek kell ezután fizetnie az orvosnál!

Ha elfogadja ma a parlament az új törvényt, akkor több mint egy millió ember kerülhet váratlan helyzetbe, mikor legközelebb orvoshoz megy, vagy gyógyszert akar kiváltani. Ugyanis az új törvény teljesen ki akarja szűrni a magyar társadalombiztosítás potyautasait,

aki nem fizet az államnak, annak fizetnie kell az orvosnál ezentúl!

Az eddigi rendszerben eddig akiknek rendezetlen volt a biztosítási helyzete, az kapott egy “piros lámpát”, de ellátták. Most akinek 3 hónapnál régebben nincs rendezve a társadalombiztosítás felé a viszonya, az egy “barna lámpát” kap, és nem kaphat semmilyen ingyenes egészségügyi ellátást, sem kórházban, sem háziorvosnál, és a gyógyszert is teljes áron kell megvennie a patikában.

A kezdeményezés abból a szempontból üdvözlendő, hogy az egyébként is alulfinanszírozott egészségügyet ne vegyék igénybe ingyen azok, akik nem veszik ki a részük a közös finanszírozásból. Azt viszont nem tudjuk, hogy pontosan hogyan is fog zajlani a kivitelezés, és vannak tisztázatlan kérdések. Az érintettek köre a következő képpen alakul:

  1. Egyéni járulékfizetők: 300 ezer ember. Ők egyénileg fizetnek havi 7500 forintot, azonban ha kimarad valamilyen oknál fogva 3 hónap, kiesnek majd az ellátásból.
  2. Magyar lakcímmel rendelkező, adóhatóságnál be nem jelentkezettek: 400 ezer ember. Ők egyenlőre semmit nem fizettek be az államkasszába, és eddig ellátást sem vettek igénybe.
  3. “Piros” sttátusszal rendelkezők: 500 ezer ember. Nekik egyenlőre rendezetlen a helyzetük, mert nem tudni, miért kapták a piros lámpát. Véleményünk szerint ők a legveszélyeztettebb csoport, itt lehetnek olyanok, akik azt hiszik, rendezett a munkaviszonyuk, ám a munkáltatójuk trükközik velük, és nincsennek bejelentve.
  4. Állandó lakcímmel nem rendelkezők: 50 ezer ember. Jelenleg piros lámpát kapnak az állandó lakcím hiánya miatt, és még egyéni szerződést sem tudnak e miatt kötni. Ez a csoport jellemzően diákokból áll, de sajnos nem lesz nekik elég, ha a tanulói státuszt igazolja az iskolájuk.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!