A minisztériumból is őrökkel akarták kidobni az ellenzéki képviselőket

Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala

Kihagyták a parlamenti vitát, helyette inkább az Emberi Erőforrások Minisztériumába látogatott Szél Bernadett, Szabó Szabolcs  és Hadházy Ákos, hogy a hat éves kortól kötelező iskoláztatás tervéről és a NAT-ról egyeztessenek. A fogadtatás azonban meglepő volt: minisztériumi szakértők helyett csak zárt ajtókat találtak.

A képviselők még az utolsó lehetőséget használták ki, az ellenzék jogait csorbító törvénymódosítás előtt, így a portásnak a képviselői igazolvány felmutatása után be kellett őket engedni a minisztériumba. Azonban az ott dolgozók teljesen érthetetlenül kezdtek el viselkedni.

“Attila azt mondta, zárjuk be magunkat kulcsra”

– hallatszódik az egyik ajtó mögil, illetve hogy azon tanakodnak, vajon a biztonsági őrökkel ki lehet-e vezettetni a képviselőket. Kétségbeesett telefonálgatások és némi káosz után végül főosztályvezetői szinten fogadták a három képviselőt, akiknek érdemi információkat adtak a 6 éves kötelező beiskoláztatás szabályozásáról.

Az egész kis történet nem más, mint egy tökéletes kórkép a NER rothadó rendszeréről, ahol a minisztériumi tisztviselők is annyira féltik az állásukat, hogy inkább magukra zárják az ajtót, nehogy valami olyat mondjanak, ami nem tetszik a főnöküknek.

Nem lett volna elegánsabb, ha valaki hellyel kínálja őket és rögtön felhívja a főosztályvezetőt?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!