Ki akarták dobni Orbán emberét Brüsszelben! Nyíltan gyalázkodott!

Fotó: Stephanie Lecocq - MTI/EPA

Hatalmas botrányt okozott Kovács Zoltán államtitkár az EU Tanácsában kedden délelőtt, miközben a második meghallgatást tartották a magyarországi helyzetről. A kétórás, zárt ajtók mögött tartott ülés alatt ugyanis

a bent ülő Kovács Zoltán végig gyalázkodva, sorosozva közvetített mindent a Twitteren.

A nemzetközi kommunikációs államtitkár, többek között olyanokat írt, hogy „a sorosisták megint egy ideológialag vezérelt politikai csatába rángatták bele az EU Tanácsát”, de volt olyan megjegyzése is, amikor csak annyit írt: „Így működik a Soros-kórus.” A gyalázkodó bejegyzések híre persze az ülés résztvevőihez is eljutott.

A luxemburgi külügyminiszter annyira kiakadt, hogy el akarta hagyni az üléstermet, ha Kovács nem távozik.

Kovács azonban ekkor már elment. A meghallgatás végén a soros elnökség képviseletében felszólaló finn miniszter, Tytti Tuppurainen is magyarázatot kért a magyar kormány képviselőitől az „elfogadhatatlan” és az EU szabályait sértő magatartásra, majd

felszólította a magyar kormányt, hogy adjon magyarázatot és kérjen bocsánatot.

A mintegy kétórás ülésen egyébként 12 tagállam képviselője tett fel kérdéseket az akadémiai és a sajtószabadság, valamint az igazságszolgáltatás függetlensége témakörében. Többek között arra voltak kíváncsiak, hogy miért csak a Fidesz embereiből áll a Médiatanács, de az is érdekelte őket, hogy a kormányzati médiamonopólium hogyan kerülhette el a versenyjogi vizsgálatot és az újságírók parlamenti tevékenységét korlátozó újabb szabályokra is rákérdeztek.

A meghallgatáson Varga Judit igazságügyi miniszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ismertették a magyar álláspontot – nem túl meggyőzően. Több tagország — például Németország, Hollandia és Dánia — képviselője hangoztatta, hogy a magyar jogállamisággal kapcsolatos vizsgálatot végig kell vinni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!