Megtalálták Orbán gyenge pontját – Ezzel tényleg bármit elérhet az ellenzék nála?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebookon üzent Karácsony Gergelynek, mely szerint a főpolgármesternek van egy ütőkártyája Orbánnal szemben, ezzel pedig Orbán rávehető, hogy például ne vegye el a tőle a színházigazgatók kinevezésének jogát.

A független képviselő szerint Karácsonynak meg kell üzennie a miniszterelnöknek, hogy ha nem vonja vissza mostani tervezetét,

akkor nem lesz se stadion, se atlétikai világbajnokság.

Hadházy hozzáteszi, hogy ehhez egyetlen lépést kell tennie a főpolgármesternek, elég összehívnia egy rendkívüli közgyűlést ebben a témában.

“Akár még működhet is a dolog: te jobban tudod, de állítólag azon a bizonyos kormányülésen a miniszterelnök urat csak egyetlen dolog érdekelte: lesz-e új stadion…”

– írja a politikus Facebookon közzétett levelében.

Hadházy szerint Karácsonynak azt a véleményét is meg kell változtatnia, miszerint neki a saját programját kell véghezvinnie és nem a kormánnyal harcolnia. Ezzel szemben a független képviselő szerint Karácsony választói épp ezt várják az új főpolgármestertől.

“Sőt, azt sugalltátok, hogy Budapest egy fontos hídfőállás lesz ebben a harcban. Legkésőbb ez, a színházakat bedaráló javaslat rá kell, hogy döbbentsen téged is:

amíg a kormány piszkos játékszabályai ellen nem lázadunk fel, bármikor, bármit megtehet velünk.

Igenis harcolni kell velük, tárgyalni pedig csak tisztességes játékszabályokról szabad. A harcot pedig a legerősebb bástya, a propaganda ellen kell megvívni. Ha ott győzünk, az összes többi szemétség megváltoztatása sokkal könnyebb lesz.” – emelte ki Hadházy.

A politikus szerint a kormányt a színházak tiltakozása önmagában nem fogja meghatni, nem fognak elállni tervüktől, csak akkor, ha ahhoz politikai nyomásgyakorlás is társul.

Az emberek csak akkor fognak segíteni ebben a harcban – de akkor segíteni fognak –, ha azt látják, hogy a végletekig elszántan küzdünk a tisztességes játékszabályokért. Fájt nekem kicsit, hogy amikor az elmúlt években a tüntetésekre művész szónokokat vagy akár csak konferansziét kerestünk, legtöbbször nemleges válaszokat kaptunk: ők távol tartják magukat a politikától, mondták. Ma már egyre többen veszik észre, hogy ez bizony felesleges visszahúzódás, mert a kormánypolitika akkor sem fogja távol tartani magát tőlük… Ez a felismerés viszont csak akkor fogja őket mellénk vezérelni, ha azt látják, mi komolyan gondoljuk.

Mi nem szavakkal, hanem valódi tettekkel harcolunk a kormány, a korrupció és a propaganda ellen, a hazánkért és a jövőnkért.”

– írja Hadházy, majd hozzáteszi:

A hétfő esti tüntetés “fontos esemény lesz a szabad kultúráért vívott harcban. De a héten annyi minden más disznóságot meg fognak még szavazni, a képviselők jogfosztását, az Alkotmánybíróság bíróságok fölé helyezését, a közbeszerzési törvény változtatását, az iparűzési adó szabálymódosításával az önkormányzatok kezének megkötését és lehet, hogy pár dolgot még észre sem vettünk… Csak kapkodhatjuk a fejünket.”

“Vörös vonalak, amiket kacagva átlépdelnek, ha azt látják, hogy mi megtorpanunk és európai, kulturált, tárgyalóképes politikusnak láttatjuk őket. Nem azok.”

– zárja bejegyzését Hadházy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!