Kimondták az igazságot Orbánról! Soha nem volt ilyen gyenge!

Az Európai Unió nem lesz olyan naiv, hogy a jövőben is finanszírozza Orbán Viktor klánját. Ezt Piri Kati magyar származású, holland EP-képviselő jelentette ki a Népszavának adott interjújában. Az S&D frakció alelnöke szerint Magyarország rengeteg pénzt kapott az EU-tól, de ez a támogatás jelentős részben Orbán Viktor köreit gyarapította. A képviselő erre most azt mondta:

„Nem tudom elképzelni, hogy továbbra is ilyen naivak leszünk, és finanszírozzuk ezt a szűk klikket.”

A holland EP-képviselő azt is hozzátette: arra figyelniük kell, hogy a támogatások megvonása ne sújtsa az embereket, mert velük „szolidárisaknak kell maradnunk, hiszen Magyarország sok területe a legszegényebb Európában.

Azt kell biztosítani az új költségvetésben, hogy a források közvetlenül az emberek kezébe kerüljenek.”

A magyar származású politikus úgy véli, radikális változásnak kell jönniük, és erre most el is érkezett az idő, mivel Orbán Viktor soha nem állt még ilyen gyengén, mint most, nemcsak Magyarországon, hanem az egész Európai Unión belül. Úgy véli, miután a lengyel Donald Tusk lett a Néppárt elnöke, a Fideszt már januárban kitehetik a konzervatívok pártcsaládjából, a

„Fidesz ugyanis nem nevezheti magát kereszténydemokrata pártnak.”

A holland EP-képviselő szerint a magyar önkormányzati választás eredménye a bizonyíték arra, hogy egy autokratikus rendszerben is lehet nyerni, ha a demokraták összefognak. „Magyarországon sokan már remélni sem merték, hogy ilyen körülmények között eredményes lehet az ellenzék, de a választás megmutatta, hogy magyar embereknek elegük van ebből a politikából.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!