Elképesztő helyre került a Pénzügyminisztérium által nyújtott támogatás jelentős része

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Pénzügyminisztérium a vállalkozások támogatása céljából osztott szét egy nagyobb összeget, idén összesen 28 milliárd forintot, ám meglepő módon, most ennek az összegnek egy jelentős részét egyetlen cég kapta, a PM-TÉR6 Kft.

A Népszava szerint a cég nevében lévő PM rövidítés nem véletlenül van, ez a vállalkozás ugyanis a Pénzügyminisztérium saját cége, ami a budai Várban található egykori Pénzügyminisztériumi épület felújításáért felel, hogy egyszer majd oda költözhessen a tárca apparátusának fele.

Tehát a kormány úgy nyújtott támogatást a Pénzügyminisztériumon keresztül a vállalkozásoknak, hogy az erre szánt összeg jelentős részét saját cégének adta.

A PM-TÉR6 Kft. a 28,6 milliárdból összesen 13,8 milliárd forintot kapott.

A második legnagyobb összeget a Kecskemét Fejlődéséért Alap kapta, összesen 5 milliárd forintot. A cég igazából egy városi kockázati tőkebefektetési alap, aminek célja a régió Startup rendszerének támogatása.

A vállalkozásoknak szánt összeg harmadik legnagyobb nyertese pedig a pénzügyminiszter régi barátjának cége, a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági (TM) Zrt., ami 2,49 milliárd forintot kapott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!