Lex Párbeszéd – Kicsinyes bosszút áll a Fidesz az ellenzéken

A Fidesz legújabb javaslata szerint, melyről korábban már beszámoltunk, tovább akarják szűkíteni az ellenzék lehetőségeit. Ha a javaslat elfogadásra kerül, akkor az jelentősen korlátozni fogja a független és a párt-képviselők alapvető mandátumgyakorlását.

A kormánypárti módosítás szerint a jövőben nem egyesülhetne két vagy több pártfrakció és a képviselők átülési lehetősége is teljesen megszűnne.

A frakciók átnevezési lehetősége is teljesen megszűnne, valamint a a független képviselők eddig is korlátozott jogai is tovább szűkülnének.

Az atv.hu kérdésére a Fidesz frakció sajtóosztálya azt a tájékoztatást adta, hogy a frakcióalakítás szabályainak szigorításra a következő okokból van szükség:

“A javaslat szerint a jövőben a képviselők annak a pártnak a színeiben, vagy függetlenként végezhetik munkájukat, ahogy a parlamenti mandátumot megszerezték, hiszen ez tükrözi a választói akaratot.

Meg kell akadályozni, hogy a többletjogosultságok miatt olyan képviselők alkossanak frakciót, akikre nem szavaztak kellő számban a választók.

Elejét kell venni annak, hogy egy 0 százalékos párt innen-onnan összeverbuvált képviselőkkel hozzon létre parlamenti képviselőcsoportot, ahogy ez a Párbeszédnél történt.”

Az ellenzéki pártok szerint a Fidesz-KDNP javaslata, kifejezetten ellenük irányul, így próbálják meg ellehetetleníteni az ellenzéki és a független képviselők munkáját.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!