Betelt a pohár – A kormány új javaslatán sokan felháborodtak

A kormány legújabb javaslata sokakban felháborodást keltett, ám a szociális dolgozóknál most végleg betelt a pohár. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) petícióban kéri Gulyás Gergelytől, hogy

a köztársasági elnök fizetéséhez hasonlóan, az ő bérüket is emeljék a duplájára.

A petíciót a Szabad.aHang oldalon tették közzé, melyben kifejezetten a kancelláriaminisztert szólítják meg. Mint írják, a szociális ágazatban dolgozók havi 160 ezer forintot kapnak, ebből az alacsony bérből próbálnak meg megélni nagyon sokan, miközben a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak segítenek.

A kormány új tervezete alapján pedig Áder János megemelt fizetése havi 2,937 millió forint lesz, amennyit egy szociális ágazatban dolgozó csak másfél év alatt tudna megkeresni.

“Nehéz sorsú nyugdíjasokat, beteg gyerekeket, hajléktalanokat ápolnak, rettenetes fizikai és pszichológiai megterhelés mellett. Az alacsony bérek miatt egyre többen hagyták el a szakmát, így azok akik maradtak sokszorosát dolgozzák annak, amit emberileg és fizikailag bírni lehet”

– írják a kancelláriaminiszternek szóló petícióban, hozzátéve, hogy “a szociális ágazatban folyamatosan sztrájkkészültség van, de a Kormány minden eszközzel akadályozza, hogy a közszolgálatában dolgozók élni tudjanak alkotmányos jogukkal, a sztrájkkal.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!