Kimondták! A köztévében csak a Fidesz beszélhet!

Forrás: MTI

Nem túlzás: a köztévének nevezett pártállami fideszes média az észak-koreai tájékoztatás szintjére süllyedt és erről immár papírja is van. Az MTVA szeptember 27-i, „Ma este” című műsora ugyanis „Ellenzéki képviselők fenyegetik a közmédiát”címmel készített összeállításában úgy számolt be a tévészékházban történt tavaly decemberi incidensről és annak nem jogerős bírósági értelmezéről, hogy a

az MTVA csak a saját ügyvédeit kérdezte meg a műsorban.

Igen, ide jutott az úgynevezett „közszolgálati tájéékoztatás”. Az ellenzéki képviselők ügyvédjét be sem hívták, és az MSZP közleményét sem olvasták fel. Amikor pedig a párt emiatt a Médiatanácshoz fordult,

a csak fideszes tagokból álló testület kijelentette: a köztévé eljárása teljesen rendben van.

A testület így érvelt: „A műsorszegmensben elhangzottakból egyértelműen megállapítható – hiszen a beszélgetésben résztvevők több alkalommal utaltak rá –, hogy a felperesek ellentétes állásponton vannak, és az is kifejezésre került, hogy másként értelmezik az ítéletet. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás körében csupán lehetősége, de semmiképpen nem kötelezettsége a Médiaszolgáltatónak, hogy részletesen ismertesse az ellentétes álláspontot.”

Vagyis

a Médiatanács szerint az már pártatlan tájékoztatás, ha a köztévében csak annyit mondanak: az ellenzéknek más az álláspontja.

Tehát a fideszes Médiatanács szerint akár órákig is lehet gyalázni és hazugságokat mondani az ellenzékről, ez teljesen rendben van, ha beleszúrják azt a mondatot, hogy az érintettek más véleményen vannak. Ezt egyébként a testület nyíltan le is írja:

„a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye senkinek nem jelent alanyi jogot az adott műsorszámban történő megszólalásra, vagy véleményének ismertetésére”.

Nem túlzás, ha kijelentjük: az, hogy ezt le merték írni, végleg bebizonyította, hogy Magyarország már nem demokrácia.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!