Megtört a jég: fideszes képviselőt tartóztattak le

Fotó: Boldog István / Facebook

A Fővárosi Törvényszék az Index megkeresésére megerősítette, hogy “a Budai Központi Kerületi Bíróság összesen 5 emberrel szemben rendelt el kényszerintézkedést 2019. november 29-én: 4 fő került letartóztatásba, 1 fő pedig – a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával – bűnügyi felügyelet alá.” Mindez önmagában nem lenne érdekes,

ha nem találnánk komoly Fideszes szálat a letartóztatások között!

Hadházy Ákos független képviselő már bő két hónappal ezelőtt érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy zajlik-e olyan büntetőeljárás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es számú választókerületében, ami országgyűlési képviselőt is érint. Ekkor Polt válaszában azt mondta, hogy létezik ilyen beazonosítható, folyamatban lévő büntetőügy, de ekkor neveket még nem volt hajlandó mondani.

Azonban régen rebesgetik, hogy Boldog István a térség országgyűlési képviselője gyakorlatilag megzsarolta a körzet polgármestereit, és csak úgy lehetett uniós pályázatot nyerni, ha az ő általa megjelölt cégek nyerték a közbeszerzési eljárásokat.

Most úgy tűnik, a letartóztatottak között van Fehér Petra, a Szolnok megyei közgyűlés korábbi alelnöke, aki jelenleg megyei közgyűlési tag, Törökszentmiklóson pedig fideszes képviselő. Fehér Petra Boldog István asszisztenseként, illetve kampányfőnökeként dolgozott, az információk szerint megkerülhetetlen volt, ha ezekről a pályázatokról volt szó.

Most csak annyit tudunk biztosan, hogy Fehér Petra az utolsó két közgyűlésen nem jelent meg és erről értesítést sem küldött a polgármesternek, pedig ez távolmaradás esetén jogszabály szerint kötelező lenne, illetve a a törvényszék jelezte, hogy “F. P. ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt

EGY HÓNAPRA ELRENDELTE A GYANÚSÍTOTT LETARTÓZTATÁSÁT”.

A kérdés csak az, hogy Boldog István jobbkezének a lekacsolása után, vajon tovább megy-e az ügyészség, és a Fidesz országgyűlési képviselője is börtönben végzi-e majd. Önök szerint?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!