Forró lesz a január – országos sztrájk készül

Az MTI szerint már három, a magyar piacon meghatározó áruházláncból jelezték a dolgozók, hogy az év végi szezon után hajlandók határozott lépéseket tenni a munkaerőhiány okozta helyzetük megoldásáért.

Valószínűsíthető, hogy előre egyeztetett időpontban akár több vállalatnál egységes munkabeszüntetést is szervezhetnek, hogy elérjék a követelésüket, a munkáltatók tegyenek érdemi lépéseket az ágazat legnagyobb problémájának megoldására és

a cégek ne csupán a profitjukat tartsák fontosnak!

Olyan dolgozókról van szó, akik havi nettó 160 ezer forintot visznek haza, miközben folyamatos a leterheltségük, de azok sincsennek jobb helyzetben, akiknek idén emelkedett a bére, mert folyamatos a túlóráztatás, a kiszámíthatatlan és folyamatosan változó időbeosztás pedig felemészti a dolgozók türelmét.

Így csak rajtuk múlik, hogy nem a karácsonyi dömpingre, hanem januárra időzítették a figyelemfelhívó akciót. Idén áprilisban már volt hasonló sztárjk a Metro dolgozók körében, de a mostani ennél nagyobbnak ígérkezik, ráadásul több áruházvezető is támogatja a sztrájkot, látva beosztottaik kilátástalan helyzetét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!