Rogán ingatlanügylete visszaköszönt – Hatalmasat bukott a Belváros

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Rogán Antal polgármesterségének idején robbant ki a nagy belvárosi ingatlanügylet, mikor önkormányzati tulajdonú ingatlanok keltek el áron alul. Ekkor adott túl a belvárosi önkormányzat a Bástya utca 1-11 szám alatti, 1728 négyzetméteres üres telken, mindössze 400 millióért.

Most a Belváros visszavásárolja a szóban forgó telket a MAZ Investment nevű cégtől, 815,5 millió forintért.

A dupla áron való visszavásárlásra a kormányhivatal októberi határozata kötelezi az önkormányzatot.

A 24.hu információi szerint jelenleg még nincs tulajdonosként bejegyezve az önkormányzat, de ez már csak idő kérdése: 415,5 millió forint ráfizetéssel hamarosan újra a kerület birtokában lehet az üres telek, ahol hónapok óta már parkolni se lehet.

A Bástya utcai telket még 2008-ban adta el a Rogán Antal vezette önkormányzat az SCD Grouphoz tartozó BP Property Delta Kft.-nek, ami eredetileg szállodát tervezett építeni, de a vásárlást követő öt év elteltével csődbe ment.
A cég felszámolója 800 millióért próbált megválni a telektől, de végül 2016-ban 601 millióért sikerült túladnia rajta. Akkor az önkormányzat még nem próbálta meg visszaszerezni a telket, így az a Mazen Ramahi jordán üzletember érdekeltségébe került, tőle vásárolja most vissza a Belváros 214,5 millióval drágábban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!