Hidegen hagyja a Fideszt a gyermekvédelem ügye – Bojkottálták a bizottsági munkát

Budapest, 2018. január 25. Németh Szilárd, az Országgyûlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke (b4), valamint Móring József KDNP-s (b), Csizi Péter (b2) és Lezsák Sándor (b3), fideszes képviselõk elhagyni készülnek az üléstermet a bizottság ülésén a Képviselõi Irodaházban 2018. január 25-én. Mellettük Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke (b5) és Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja. A kormánypárti képviselõk távoztak az ülésrõl, ezért az határozatképtelenné vált. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szél Bernadett független képviselő szerette volna a fóti gyermekváros ügyét az Országgyűlés népjóléti bizottsága elé terjeszteni,

de erre esélye sem volt, mivel a fideszes képviselők el se mentek a bizottsági ülésre.

A független képviselő azt javasolta volna az ülésen, hogy a kormány azonnali hatállyal állítsa le a Károlyi István Gyermekközpontnak nevezett gyermekvárosban gondozott speciális szükségletű gyerekek gondozási helyének megváltoztatására irányuló eljárásokat, tehát ne költöztessék el őket.

Szél szerette volna elérni, hogy a bizottság tárgyalja újra az ügyet, és helyezzék hatályon kívülre a gyermekváros elköltöztetéséről szóló, nem nyilvános kormányhatározatot, valamint biztosítsa a kormány a központ megfelelő működéséhez szükséges forrásokat.

A gyermekváros mellett kiálló képviselőnő a Népszavának azt mondta,

botrányosnak tartja, hogy a Fideszt ennyire hidegen hagyja a gyermekvédelem ügye.

Valamint hozzátette azt is, hogy Kövér László házelnökhöz fog fordulni, hogy megkérdezze, mit szól a Fideszesek munkamoráljához, akik el se mentek az ülésre.

A gyermekváros elköltöztetéséről szóló határozatot, mivel a parlament őszi ülésszaka a jövő héten véget ér, valószínűleg már csak februárban próbálhatja meg Szél újból a bizottság elé terjeszteni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!