Ezúttal tényleg óriási bajba került Kósa, hétfőre teljesen megtört

Mint tegnap megírtuk, szombaton sikerült alaposan kihúznia a gyufát Kósa Lajosnak, a Fidelitas kongresszusán ugyanis olyan ordas zsidózásba kezdett, amit még a 40-es években is megirigyeltek volna. Kósa a baloldal és a Jobbik újonnan felálló szövetsége kapcsán úgy fogalmazott:

“a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Magyarán arra célzott, hogy “a zsidók” bizonyára egytől-egyig baloldaliak, akik elvtelenségükben, csak hogy közelebb kerüljenek a hatalomhoz, még a neonáci jobbikosokkal is képesek összefogni a Fidesz megbuktatására. Ezzel olyannyira sikerült kivernie a biztosítékot, hogy minden hazai zsidó szervezet azonnal kikérte magának, amit mondott. Még Köves Slomó, a Fidesszel amúgy rendkívül közeli viszonyban lévő EMIH-vezető is felszólította, hogy “tartózkodjon attól, hogy átterhelje a közélet erkölcstelenségének terhét a zsidóságra”.

Kósa nagy valószínűséggel ugyanakkor nemcsak a zsidó szervezeteket bosszanthatta fel alaposan, hanem magát Orbán Viktort is. Ha valamit nem szenved Orbán, akkor azt, ha a sajátjait is ellene fordítják (a kormányfő hagyományosan évek óta csak a sajátjainak politizál, csak belőlük meríti a hatalmát). Abból gondoljuk, hogy ezúttal Orbánt is sikerült kiakasztania, hogy egy nappal a felháborodást követően olyat tett, amit soha:

bocsánatot kért.

Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ezt nem felsőbb utasításra tette. Persze azért nem Kósa Lajosról beszélnénk, ha mindezt nem rendkívül szánalmas módon tette volna. Facebook-oldalán azt írta: senkit nem akart megbántani, csak arra akart utalni, hogy az ellenzéki együttműködés elvtelen, mert

“a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, ezáltal őket legitimálja”.

Azt is hozzátette, “hogy ha szavaival, megfogalmazásával akár egyetlen magyar zsidó polgártársát is megsértette, akkor azért tőlük bocsánatot kér”. Ilyen alja módon is csak Kósa tud bocsánatot kérni, miután az egész hazai zsidó társadalom egyöntetűen elítélte a szavait, külön felháborító úgy tennie, mintha a felháborodás nem feltétlenül terjedt volna ki minden zsidóra.

Hogy lesz bármi egyéb következménye a megszólalásának, az hamarosan kiderül. Könnyen lehet, hogy ezúttal nem fogja ilyen könnyen megúszni, nyílt antiszemita megjegyzéseket tenni ugyanis még idehaza sem lehet csak úgy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!