Orbán kétségbeesett! Ilyen átlátszó hazugsága még nem volt!

Kétségbeesetten próbálja elérni Orbán Viktor, hogy ne inogjon meg a szavazótábora, ha pártját kirúgják az Európai Néppártból. A miniszterelnök ugyanis presztízskérdést csinál abból, hogy ő és a Fidesz sohasem lehet a vesztes oldalon, vagyis még akkor is győztesnek kell látszaniuk, ha egyébként éppen veszítenek. Ezért aztán a horvát miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva

Orbán azt hazudta a kamerákba, hogy a Fidesz saját maga dönti el, hogy marad-e az Európai Néppártban.

A kormányfő azt mondta, hogy majd meglátják, hogy az új vezetéssel merre tart a Néppárt és ennek tudatában határoznak a kilépésről vagy a maradásról. „Amennyiben továbbra is a baloldal felé, akkor ez nem a mi utunk. Amennyiben viszont visszatér kereszténydemokrata gyökereihez, talán az EPP-ben folytatjuk.”

A gond csak az, hogy Orbán nem mond igazat.

A Fidesz sorsa valójában az új EPP-elnök Donald Tusk kezében van.

A volt lengyel miniszterelnök, az Európai Tanács leköszönő elnöke ugyanis megválasztása után azonnal kijelentette: nem szabad átengedni a biztonság és a rend ügyét azoknak a populistáknak, manipulátoroknak és autokratáknak, akik elhitetik az emberekkel, hogy a szabadság nem járhat kéz a kézben a biztonsággal, a határok és a területek védelme pedig a liberális demokráciával és a jogállamisággal.

Orbán tehát már előre próbálja menteni a helyzetet arra az esetre, ha a Néppárt a kizárásukról dönt.

Azért mondja, hogy a Fidesz határoz a sorsáról, hogy ha repülnek, azt mondhassa: ők döntöttek így.

Ez egyébként ismerős forgatókönyv: amikor az Európai Néppárt úgy döntött, hogy a fideszesek nem vehetnek részt a Néppárt tanácskozásain, és nem jelölhetnek politikusokat a pártcsalád vezetői közé és a szavazati jogukat is megvonják az EPP Néppárt tanácskozásain,

Orbán már akkor is arról beszélt, hogy a Fidesz maga javasolta a felfüggesztését. Ami nevetséges, hisz ki kérne maga ellen büntetést?

A mostani bejelentés is tehát csak előzetes porhintés, magyarázkodás, hogy egy esetleges kizárást is Orbán győzelmének lehessen majd eladni.

Az igazi döntéshozó, Donald Tusk egyébként azt ígérte, hogy január végéig le szeretné zárni a Fidesz tagságáról szóló kérdést.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!