Többen felháborodtak a kormány intézkedésén – Kemény üzenetet küldtek Strasbourgból

Forrás: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Kiállnak a magyar országgyűlési képviselők jogait jelentősen csorbító törvénytervezet ellen az ellenzéki EP-képviselők, akik most egy szolidaritási akcióval tiltakoztak az Európai Parlament strasbourgi épületében.

Az eseményt – melyen a magyar ellenzéki EP-képviselők mellett, többek között az S&D-frakció spanyol elnöke, Iratxe García Pérez is részt vett – Ujhelyi István szocialista EP-képviselő kezdeményezte.

Az akción a képviselők a

“Házelnök úr, az ellenzék is kapjon szót!” valamint “Viktor, el a kezekkel a magyar ellenzéktől!”

feliratú táblákkal nyilvánították ki tiltakozásukat – közölte az atv.hu.

Ujhelyi István az akcióval kapcsolatban elmondta, hogy nekik dolguk és kötelességük is kiállni a jogaikban korlátozott ellenzéki, magyar országgyűlési képviselők mellett.

“Sok mindent láttunk már a fideszes módszerekből, de ilyen messzire még nem merészkedtek. Hiába hivatkoznak arra, hogy az Unió más parlamentjeiben milyen ehhez hasonló szabályok vannak, az aljas szándék és a házmester-tempó csakis az illiberális Orbán-rendszer sajátja.

Pontosan ismerjük a Fidesz elvtelenségét, pontosan tudjuk, hogy a szabályokat azért szigorítják, hogy ellehetetlenítsék az ellenzéki politikusok munkáját.

Ez pedig tűrhetetlen, gyáva és erkölcstelen lépés, amely ellen Európában is szót kell emelni

– fogalmazott Ujhelyi.

A szocialista EP-képviselő által kezdeményezett szolidaritási akción részt vettek a Demokratikus Koalíció európai politikusai, Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő, valamint német, osztrák és svéd delegációvezetők illetve politikusok és Udo Bullmann korábbi német frakcióvezető is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!