Sokkoló adatok kerültek napvilágra: ennyi pénz herdáltak el Orbánék

Orbán Viktor, Hernádi Zsolt és Csányi Sándor egy stadionban // Kép: MTI/Beliczay László

Ma már közismert Magyarországon a TAO pénz fogalma, amelyet a nyereséges cégek az állam által kialakított rendszeren keresztül a látványsportok támogatására utalhatnak ahelyett, hogy azt befizetnék az államkasszába. A rndszer 2011-es megindulása ót, idén áprilisig

összesen 658 milliár forint kerülte el így a magyar költségvetést!

Ugyanis, ennyi adóbevételtől esett el az állam, amiről aztán ő maga dönthetett volna, hogy mire költi. Akár látványsportok támogatására is. Nem hiába mondják, hogy a korrupció melegágya a TAO rendszer, és rémtörténeteket lehet hallani, hogy kinek, mikor, hogyan kell visszaosztani pénzeket a sportegyesületekből, szervezetekből.

A 24.hu összeállításából kiderül -amelyet az érintett sportszövetségek adatszolgáltatásából készített-, hogy az összeg több mint 80 százaléka (537,1 milliárd) kluboknak jutott, a szövetségek 121,3 milliárdot kaptak közvetlenül, közülük a legtöbbnek, 72,6 milliárd forintnak a Csányi Sándor elnökölte Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) .

Az alábbi ábrán jól látható, hogy egyértelműen a futball kapta minden évben a legnagyobb támogatást ebből a rendszerből.

Még mielőtt bárki azzal vádolna meg minket, hogy sportellenesek vagyunk, ki kell, hogy jelentjüsk, ez nem igaz. De azt állítjuk, hogy ennek a pénznek az államhoz kellett volna befolynia, és az államnak szétosztania szakmai alapokon, és nem ismeretségi és lobbi érdekek szerint utalgatni. Lehet, akkor nem történhetett volna meg az, hogy a NAV-ot vezető államtitkárhoz kötődő mezőkövesdi labdarúgó klub több mint 3 milliárdot kapjon, hogy a felcsúti futball pedig mára a 25 milliárddal legyen gazdagabb. Minden értékelhető eredmény nélkül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!