Orbán végleg elveszítette kapcsolatát a valósággal, ezen már senki nem segíthet

Fotó: Euronews

Szijjártó Péter bejelentette: 2024-re Magyarország űrhajóst kíván küldeni a világűrbe.

Miközben teljesen leépült az egészségügy, a tönk szélére sodródott az oktatás, 10 éve nem emelkedett a családi pótlék, komplett megyék kerültek az EU legszegényebb régiói közé, Orbán Viktor megtalálta a legfontosabb területet, amely azonnali cselekvést kíván: a világűrt.

Az Európai Űrügynökség sevillai konferenciáján a külügyminiszterén keresztül bejelentette, hogy a kormány 5 éven belül újabb magyart kíván küldeni az űrbe. Szijjártó szerint erre azért van szükség, mert az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben.

“Magyarország számára ez újabb fejlődési, kitörési lehetőség. Fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosszal való együttműködésben”

– fogalmazott.

Ha most netán úgy gondolja a kedves olvasó, Orbánnál bizonyára komolyan eltörhetett valami, ha már jó dolgában űrhajós álmokat dédelget (és már a kertvégi stadion, vagy a falubéli kisvasút sem elég neki), megnyugtatjuk, nincs egyedül. De nézzük a jó oldalát, valószínűleg még ebben is jobb helye van a pénzünknek, mint a fociban, előbb el tudjuk ugyanis képzelni, hogy kijutunk a világűrbe, mint hogy valaha kijussunk a foci EB-re.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!