Orbán kimondta: ő uralkodik Magyarország felett!

 

Rendkívül erőteljesen dolgozik Orbán Viktor kommunikációs stábja azon, hogy a kormányfőt minél több ember lássa szinte mindenhatónak. Nem véletlenül beszél Orbán úgy, hogy „adok rá pénzt” – mintha bizony nem a mi adónkból, hanem a saját zsebéből finanszírozna fejlesztéseket, amiknek a megvalósulása csakis az ő jóindulatán múlik. A politikai lejáratások, a rendőrség bevetése indokolatlan házkutatásra (például a VIII. kerületben a választási kampányban) mind azt a kimondatlan, de nagyon erős üzenetet közvetítik, hogy

Orbán Viktorral nem érdemes szembeszállni, mert ő valójában nem leváltható, szinte már király.

Ezt persze nyíltan senki sem merte kimondani – egészen idáig. Mert most a Fideszben elérkezettnek látták az időt, hogy mindenki számára világossá tegyék: Orbán Viktor sokkal több, mint egy megválasztott miniszterelnök.

Egy idézetbe bújtatva Orbán kimondta: ő és kormánya uralkodik a magyar nép felett.

A döbbenetes kijelentés a kormány által szervezett második keresztényüldözésről szóló budapesti konferencián hangzott el, ahol Orbán is felszólalt. A miniszterelnök hosszasan idézett Szent István Imre herceghez írt intelmeiből, ami szerint egy olyan útmutatás, lelki és politikai iránytű, amelyet mi, magyarok úgy olvasunk, mint nekünk szóló személyes üzenetet.” Orbán szerint a magyar nép kedvenc idézete ez:

„indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, békességben, lélekben alázatosan és szelíden kell uralkodnod,

mivel minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” Miután ezt elmondta, Orbán Viktor hozzátette:

„ebből dolgozik ma is a magyar kormány”.

Ez az üzenet egyértelmű. Bár a kommunikációs stáb idézetnek álcázta, azért tetten érhető a szándék: az emberekben alakuljon ki az az érzés, hogy Orbán uralkodik.

Érdekes egyébként, hogy az idegengyűlölő Orbán valahogy „kifelejtette” Szent István intelmeiből azt a részt, amely az idegenek befogadásáról szól: „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”

Hát nem furcsa?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!