Kiakadtak a németek a Magyar Nemzet hazugságán – Egyből megcáfolták a lap állításait

Hétfőn jelent meg egy cikk a Magyar Nemzetben arról, hogy Soros György azért lobbizott a Német Külpolitikai Társaság elnökénél, hogy a magyar jelölt ne kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot – közölte a 444.hu.

Az üggyel kapcsolatban az Index felvette a kapcsolatot a Német Külpolitikai Társasággal (DGAP), és megkérdezték, hogy a Magyar Nemzet állítása, mennyire fedik a valóságot.

A DGAP egyből válaszolt a megkeresésre, és közölték:

“Soros György nem kérte a Német Külpolitikai Társaság elnökének közbenjárását Angela Merkelnél azért, hogy ne a magyar jelölt kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot”.

A cáfolat szinte egyszerre érkezett azzal a hírrel, amit a kormánnyal tökéletesen együttműködő “újság” közölt. Értesüléseik szerint a Fidesz már a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte annak kivizsgálásának érdekében, hogy megtudják, Soros György hogyan akart lobbizni a német kancellárnál Várhelyi kinevezése ellen.

A Magyar Nemzet azonban arra is felhívja olvasói figyelmét, hogy Soros György végül nem járt sikerrel, ami a DGAP nyilatkozata alapján egyáltalán nem meglepő:

hisz ha valaki nem csinál valamit, akkor az igen ritkán szokott sikerülni.

A nyilvánvaló tények azonban nem szokták befolyásolni a kormány propagandáját, mivel szerintük jelenleg is hatalmas menekültáradattal küzdenek a magyar határon. Emellett pedig mivel többsége van a Fidesznek a parlamentben, így ha tényleg akarják, akkor meg fog indulni a vizsgálat a nemzetbiztonsági bizottságban ebben a nem létező ügyben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!