Azt hittük ez már nem következik be: teljes a kormány politikai kudarca

Portfolio írta meg, hogy kedden délelőtt új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben. Jelenleg 336,75 körül jár a jegyzés, előtte azonban

337,24 forintot ért egy euró.

A lap szerint reggel hamar átvitte a korábbi 336,3-as szintet az euró-forint jegyzés. A dollár 9 óra körül 305,6-nál járt, az angol font pedig 393,8 forintba került.

A cikkben azt is hozzátették: jót tehetne a forintnak, ha az MNB óvatos jelzést küldene a befektetőknek, eloszlatná a további lazítással kapcsolatos várakozásokat, ha zavarja a gyenge forint. Alapesetben erre csak december 17-én lesz lehetősége a Monetáris Tanácsnak, amikor kamatdöntő ülést tartanak és új inflációs előrejelzéssel is kirukkolnak.

Itt szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét Orbán Viktor nyilatkoztára:

“A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.

Mindezt 2008-ban tette, mikor 274 forintba került egy euró, ami álom lenne a ma kialakult helyzethez képest. A fidesz elég szigorú volt az euró árfolyamot illetőleg, amikor még ellenzékben volt, Navracsics Tibor például a következőket nyilatkozta 2009-ben:  „Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!