A kormány egyből stratégiát váltott, amint kiderült amit titkolni próbált

A kormány honlapján volt elérhető egy héten keresztül az a klímakonzultáció, aminek kommunikációja most újabb fordulatot vett. Korábban a kormány még a létezését is szerette volna titokban tartani, így az állampolgárok felé semmilyen szinten nem beszéltek róla.

Mint arról már mi is beszámoltunk, az eltitkolni próbált Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról szóló konzultáció ott lapult egy hétig a kormány honlapján, melyet miután kiderült, egyre többen töltöttek ki. Az üggyel kapcsolatban először az Innovációs és Technológiai Minisztérium szólalt meg és közölték, hogy

nem indítanak klímavédelemmel kapcsolatban nemzeti konzultációt, ők csak a Brüsszel által előírt tájékoztatási formának tettek eleget.

Tehát Brüsszel miatt tartott csak egy hétig, és nyilvánvalóan Brüsszel tehet arról is, hogy a kormány nem adott ki semmiféle tájékoztatást arról, hogy akit érdekel a klímavédelem, az töltse ki a konzultációt.

Hétfőn pedig Hollik István kormányszóvivő is elmondta véleményét az üggyel kapcsolatban. Kijelentette, hogy

“a konzultációnak nem az a célja, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja a kormány, hanem egy Brüsszel által előírt kötelezettség, amelynek a kormány eleget tesz”

– közölte a 444.hu.

Végül újabb kormánykommunikáció érkezett ebben az ügyben, a Palkovics László vezette minisztérium közleményt adott ki. Ebben közölték, hogy nagyon örülnek annak, hogy ilyen sokan kitöltötték a konzultációt (annak ellenére, hogy a kormány próbált elrejteni azt).

Közleményük így szól:

“A Brüsszel által előírt cselekvési tervek elkészítése kapcsán Magyarország minden esetben társadalmi egyeztetésre bocsátotta a témát. Ilyen volt például a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, a Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terv és a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia.

Örülünk annak, hogy a kérdőívet ennyien, több mint 200 ezren töltötték ki. Mindenkinek a véleménye számít, a beérkezett válaszokat a minisztérium kiértékeli, annak eredményeit nyilvánosságra fogjuk hozni. Ezt követően tárgyal majd a kérdésről a kormány.

Magyarország kormánya – ahogyan eddig is – a magyar emberek véleményének figyelembevételével fogja meghozni döntését.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!